Tips voor Vaderdag als gescheiden moeder

Vaderdag als gescheiden ouders

Morgen is het zover, Vaderdag. Je kunt misschien wel honderd redenen bedenken om vooral géén cadeautje voor je ex te kopen met je kinderen.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • hij betaalt de alimentatie niet of te laat;
  • jullie hebben altijd ruzie;
  • je bent nog zo ontzettend boos omdat hij vreemd is gegaan met je beste vriendin.

En zo kan je er nog wel een paar bedenken. Maar ik geef je één reden waarom je het wel zou moeten doen: voor je kinderen.

Voor je kinderen is en blijft het hun vader. Je kinderen hebben ook de helft van zijn genen. Een dag als Vaderdag is belangrijk voor hen. Zij komen maandag op school en horen de blije verhalen van hun klasgenootjes. En jouw kinderen, die kunnen dat niet.

"Ik geef je één reden waarom je het wel een Vaderdag cadeau moet kopen voor je ex: voor je kinderen."

Het is begrijpelijk dat het voor jou als ex moeilijk is om wat te verzinnen. Doe het dan vanuit je rol als moeder van je kinderen.

Tip 1

Ga naar de Action, Hema, Xenos, enzovoorts. Geef je kinderen een bedrag mee (hoeft niet veel te zijn, het gaat om het gebaar) en laat ze wat leuks uitzoeken.

Tip 2

Heb je ook wel eens bedacht om zelf ook een klein cadeautje te geven aan je ex?

Waarom, hoor ik je denken. Het is namelijk een mooie manier om te laten zien dat je hem waardeert als vader.

Probeer eens te denken aan de dingen die wel goed gaan. Samen naar het afzwemmen geweest, of naar de diploma-uitreiking, een verjaardag gevierd. Om hem te bedanken dat hij bijvoorbeeld flexibel is geweest toen er een keer iets geruild moest worden in het schema. Dat je het fijn vindt dat jullie samen ouders zijn voor jullie kind. Het hoeft zeker geen groot cadeau te zijn. Koop iets waarvan je weet dat hij het heel leuk, mooi of lekker vindt.

Je weet vast wel iets te verzinnen: iets dat hij heel lekker vindt, chocola of snoep bijvoorbeeld. Doe er een kaartje bij met de tekst ‘Je bent een topvader’. Een mooi en klein gebaar dat helemaal af.

Tip 3

Zijn de kinderen bij jou? Breng dan het cadeautje morgen met je kinderen langs. Zijn ze bij hun vader? Vraag of je ze even mag meenemen om een boodschap te doen. Ga winkelen met ze en breng ze terug bij hun vader.

Kijk vooral naar wat het doet met je kinderen als ze met hun cadeau en dat van jou onder hun arm naar papa gaan.

Fijne Vaderdag!

Herken jij deze situatie? Wil je praktische tools om met dit soort situaties om te gaan?

Hoe fijn zou het zijn en hoeveel rust zou het jou geven om beter met dit soort situaties om te gaan.

Bel mij of stuur een mail. Dan maken wij een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek en leg ik je uit hoe de coaching van Succesvol Scheiden voor jou kan werken.

Ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken, stuur ze dan dit bericht door.

Roos Boer - Relatie- & Scheidingsexpert
RB 2020 Scheiding transparant Tekengebied 1
Groeten Roos

DEEL DIT BERICHT

Call Now Button