Voel jij je eenzaam binnen jouw relatie?

Eenzaamheid binnen je relatie

Eenzaamheid binnen een relatie is een groot probleem. Een probleem waar niet echt over wordt gesproken. Meestal wordt hier helemaal niet over gesproken. Wel hebben koppels het vaak over wat de ander ‘verkeerd’ doet.

En wat de ander verkeerd doet, dat spreken zij dan wel uit tegen elkaar. Denk maar eens aan:

Je voelt je binnen de relatie niet gehoord door je partner en de verbinding met elkaar is minder of misschien wel helemaal weg. Hierdoor kan jij je heel eenzaam gaan voelen binnen je relatie.

Als je die eenzaamheid voelt en als jij je niet meer gehoord voelt dan is de verwijdering binnen je relatie al een tijdje bezig. In de fase ervoor is deze verwijdering al op een subtiele manier begonnen.

Dat is de fase waarin jullie allebei vaak heel druk zijn met bijvoorbeeld je werk, je sociale contacten, de kinderen en andere onderdelen van de ‘Familie B.V.’. Je groeit dan steeds meer uit elkaar zonder dat jij er erg in hebt. Aan de relatie tussen jullie als partners wordt minder aandacht besteed. Er is niet direct ruzie, maar wel minder contact, minder verbinding.

Laten we wel zijn; als je kleine kinderen hebt zijn het vaak tropenjaren. Je bent blij als alle ballen in de lucht kan houden. Waar je alleen alert op moet zijn, is dat jullie wegzakken in patronen die ervoor zorgen dat jullie uit elkaar groeien. Het vervelende is alleen dat je dat niet altijd meteen in de gaten hebt. En zo groeien jullie langzamerhand onbedoeld uit elkaar en neemt ook de eenzaamheid binnen de relatie toe.

“Je voelt je binnen je relatie niet gehoord door de ander en de verbinding met elkaar is minder of misschien wel helemaal weg. Je voelt je eenzaam binnen je relatie."

Herken je dit? Dan is het tijd om te werken aan de relatie. Want als dit te lang duurt wordt de kans steeds groter dat een van jullie wellicht buiten de relatie aandacht gaat zoeken. Of dat jullie zo ver uit elkaar groeien en uiteindelijk besluiten de relatie te beëindigen met alle gevolgen en pijn van dien.

Wat is er nodig om het tij te keren en weer verbinding te krijgen zodat jij je niet meer eenzaam voelt in je relatie?

Tijdens de relatie coaching zijn dit onder andere onderdelen die aan bod komen. Het traject kenmerkt zich door praktische tools, snelheid en direct komen tot de kern. Met als doel dat:

Herken jij het gevoel van eenzaamheid binnen jouw relatie?

Wil jij hierover met mij praten en wil je meer weten over deze specifieke aanpak? Maak dan een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek. Ik vertel graag wat ik hierin voor jou kan betekenen.

Ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken, stuur ze dan dit bericht door.

Roos Boer - Relatie- & Scheidingsexpert
RB 2020 RelatieCoaching transparant Tekengebied 1
Groeten Roos

DEEL DIT BERICHT

Call Now Button