Hieronder vind je alle publicaties waar Roos als scheiding- & relatie-expert haar kennis deelt in diverse media. Zij bespreekt allerlei problemen die voorkomen bij een (conflict)scheiding of relatiecrisis en zij geeft tips hoe je deze problemen het hoofd kan bieden of hoe je ze kan voorkomen.

Publicaties in onder andere RTL Nieuws, &C, de Linda en nu.nl. Daarnaast is Roos sinds 2020 twee keer per maand een vaste tafelgast bij Life is Beautiful

MEDIA HIGHLIGHTS

Saar logo vierkant

Podcast Alsof scheiden zo leuk is

2 mei 2023

We investeren allemaal (jij dus ook) te weinig in onze liefdesrelatie. Et voilà, daar begint de ellende. We verstaan onze partner niet meer en zijn zeikerds geworden (nouja, tegen hem dan). Mijn advies: begin bij jezelf en gooi daarna samen de emmer met ellende leeg, dan hoef je echt niet altijd uit elkaar. Bovendien onthul ik in de SAAR Magazine podcast ‘Alsof scheiden zo leuk is’ van Suzanne Rethans en Maike Jeuken de magische woorden die je relatie instant verbeteren. Maike heeft daar zo haar bedenkingen bij, maar Suzanne gaat er prima op.

AD Logo 2020.svg

Podcast Over de Liefde

26 maart 2023

Een op de drie huwelijken strandt. Dat betekent dat bijna iedereen wel iemand kent die gaat scheiden wil scheiden, of al gescheiden is. Maar hoe doe je dit nou zonder elkaar in de haren te vliegen of je kinderen pijn te doen? In deze aflevering van de AD podcast van Debby Gerritsen Over de Liefde vertel ik hoe je dit kunt doen. Laten we samen leren hoe we hiermee om kunnen gaan en deze moeilijke situatie op een respectvolle en vreedzame manier aanpakken.

Nieuwsweekend NPO Radio 1

Nieuwsweekend

31 december 2022

Roos vertelt bij Nieuwsweekend op Radio NPO 1 over scheiden of blijven. Na de feestdagen barst vaak de bom. Wat doe je dan? Ga je scheiden? Of blijf je toch bij elkaar?MEER ROOS IN DE MEDIA

2023

1280px NPO Radio 1 logo 2014.svg

NPO Radio 1 Dit is de dag

8 September 2023

In het NPO Radio 1 programma Dit is de dag hebben wij het over het regelen van het ouderschapsplan als alles nog koek en ei is. In het AD artikel van 8 september staat dat de vereniging voor familie-advocaten en scheidingsmediators ervoor pleit dat ouders al tijdens hun relatie afspraken maken over geld en zorg voor hun kinderen na een scheiding, gebaseerd op onderzoek dat aangeeft dat ouders ook vinden dat hun kinderen een grotere rol moeten spelen in het ouderschapsplan.
sante logo

SANTÉ

September 2023

In het begin vlogen de vonken ervan af, kon je geen genoeg krijgen van elkaar en wilde je altijd samen zijn. Fast forward naar een paar jaar later en de relatie is... gewoon geworden. Het is nog wel gezellig, maar is dat genoeg? Roos vertelt in Santé dat veel koppels de verbinding met elkaar missen en dat je diep moet graven in jezelf en in je relatie om het onderliggende probleem te vinden en op te lossen.


bedrock logo eye

Bedrock

3 juli 2023

Scheiden vraagt zorgvuldige overweging, zelfreflectie en erkenning van eigen aandeel. Het moet om juiste redenen gebeuren, niet impulsief. Het kan een nieuwe start naar geluk betekenen.WIJ

WIJ

1 juli 2023

In dit artikel geeft Roos 7 tips om je relatie goed te houden als je kleine kinderen hebt!RTL Nieuws logo

RTL Nieuws

24 maart 2023

In de wekelijkse rubriek van RTL Nieuws waarin mensen vertellen over iets dat zij 'nooit meer' willen meemaken, nooit meer willen doen of juist nooit meer willen laten vertelt Roos over haar scheiding. Acht jaar geleden ging ze scheiden. Ze dacht dat het makkelijk zou zijn om als vrienden uit elkaar te gaan, maar dat pakte toch anders uit. "De band met je ex blijft altijd beladen."
jmouders logo vierkant 2020

JM Ouders

24 januari 2023

Roos vertelt welke 4 fouten ouders maken als ze uit elkaar gaan.jmouders logo vierkant 2020

JM Ouders

13 januari 2023

Uit een nieuw onderzoek komt naar voren dat koppels denken dat hoge kosten dit jaar een enorme druk zal geven op hun relatie. Financiële druk kan problematisch zijn voor gezinnen als het gaat om de Familie B.V. mar zeker ook als het gaat om de quality-time die een partnerrelatie nodig heeft. Lees de tips van roos hoe je met weinig geld toch quality-time kan doorbrengen met elkaar.

2022

Nieuwsweekend NPO Radio 1

Nieuwsweekend

31 december 2022

Roos vertelt bij Nieuwsweekend op Radio NPO 1 over scheiden of blijven. Na de feestdagen barst vaak de bom. Wat doe je dan? Ga je scheiden? Of blijf je toch bij elkaar?

RTL 4 Life is Beautiful

Life is Beautiful

25 december 2022

De maand van de Feestdagen is weer begonnen. Als je in een relatiecrisis zit of in een (conflict)scheiding dan kan het best ingewikkeld zijn. Roos heeft de gouden tip voor jou om de feestdagen goed door te komen.
vrouw nieuws nl

VROUW.NIEUWS.NL

29 september 2022

In the Spotlight: Roos Boer ontwikkelde een methode om ‘goed’ te scheiden: De KernAanpak.andC

&C

15 november 2022

Verplicht seks hebben omdat je partner dat zo graag wil, de sfeer anders te snijden is of het keihard opgeëist wordt: het komt vaker voor dan je denkt en is natuurlijk van de zotte.
NRC logo.svg

NRC

23 september 2022

Ondanks alles gunt Roos iedereen een scheiding. Bij haar scheiding liet Roos Boer zich bijstaan door een coach.Nu is ze zelf scheidings- en relatie-expert, en heeft ze de zorgvoor twee zoons. „Je voelt je schuldig tegenover je kinderenomdat je hun iets ontneemt: het ideaalbeeld van het completegezin.”.wendy online

Wendy

4 augustus 2022

Een vechtscheiding? ‘Dat zou ik nooit doen’ of ‘Dat doe je je kinderen toch niet aan’. Dat is de reactie die Roos vaak hoort in haar omgeving. We leven in de illusie dat een vechtscheiding alleen maar voorkomt bij mensen die wat mankeren, die hun gevoelens niet in toom kunnen houden. Niets is minder waar. Het kan ons allemaal overkomen. Bijna alle ouders trappen in dezelfde valkuilen en de hulpverlening is er vaak niet op ingericht om daar adequaat op te reageren.


sante logo

SANTÉ

augustus 2022

Als op vakantie de bom barst.
Eindelijk vakantie! Qualitytime met elkaar, ver weg van alle rompslomp thuis. Vakantie is de beste boost voor je relatie, toch? Waarom gaat het dan ook zo vaak mis?


andC

&C

11 juli 2022

Eén op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding. Vaak gehoorde reden: de koek is op. Maar wat betekent dat eigenlijk? En is je relatie nog te redden als je dat punt hebt bereikt?


linda nl

LINDA.NL

17 mei 2022

Het klinkt eigenlijk best logisch: vrienden worden met een ex van je ex. Jullie hebben waarschijnlijk overeenkomsten qua karakter én je kunt bonden over hoe verschrikkelijk die ex was. Maar is dat wel een goed idee?
Nu nl logo

NU.NL

15 mei 2022

Onenigheid over geld komt in de beste relaties voor. Maar hoe voorkom je die irritaties en ruzies? Roos geeft samen met Nibud-woordvoerder Gabriëlla Bettonville advies.

2021

RTL 4 Life is Beautiful

Life is Beautiful

12 december 2021
Roos wordt altijd enorm happy van succesverhalen waarbij een stel in een relatiecrisis belandt en uiteindelijk toch weer samen verder kan in een gezonde en liefdevolle relatie.
Clique logo desk

Clique Magazine

27 maart 2021
Wie onverhoopt in een relatiecrisis terecht komt, weet dat er uiteindelijk twee opties zijn, elkaar op de een of andere manier weer zien te vinden in een gelijkwaardige relatie of het traject ingaan naar een definitieve scheiding.WIJ

WIJ

2021
Het is belangrijk goed na te denken over hoe je jouw nieuwe partner introduceert bij je kind(eren). In dit artikel kan je een stappenplan lezen dat een leidraad voor je kan zijn.

2020

RTL 4 Life is Beautiful

Life is Beautiful

27 december 2020
Roos vertelt bij Life is Beautiful over hoe zij zich heeft ontwikkeld van scheidingscoach naar relatiecoach.
cropped logo3 min 1

Ik zou wel eens willen weten

November 2020
Roos is te gast bij Ik zou wel eens willen weten van waarin zij vertelt over de meest voorkomende redenen dat een kind van gescheiden ouders niet naar de andere ouder toe wil. Iets dat in de basis al niet klopt.
Saar logo vierkant

SAAR

Herfst 2020
Roos vertelt in dit artikel over 'een relatie hebben doe je samen', scheiden doe je alleen. Haar coach traject 'Succesvol Scheiden' kan je namelijk individueel volgen.


Jacobine op twee

Jacobine op 2

10 oktober 2020

Scheiden is een pijnlijk proces, maar Jacobine Geel vraagt zich af of er toch een zegen kan rusten op scheiden. Columniste Suzanne Rethans praat over haar individuele begeleiding door Roos.
WIJ

WIJ

Maart 2020
In dit artikel vertelt Merel hoe Roos haar geholpen heeft om met haar boosheid om te gaan en Roos leerde haar het contact met haar ex Joris, vader van pasgeboren Lisa, te verbeteren.

2019

Logo Het Financieele Dagblad

HET FINANCIEELE DAGBLAD

31 augustus 2019
In dit artikel vertelt Roos over haar eigen ervaringen met een scheiding en haar pre-echtscheidingsvakantie.RTL Nieuws logo

RTL Nieuws

29 juni 2019

Roos geeft in het RTL Nieuws item over gescheiden ouders tips over het vinden van een manier om samen met je ex aanwezig te zijn bij belangrijke gebeurtenissen van je kinderen.

2018

NPO RADIO 1

5 februari 2018
Roos praat naar aanleiding van de documentaire 'Verlaten' over hoe je de schade zoveel mogelijk beperkt als de scheiding onvermijdelijk is. Als expert en coach geeft zij tips voor een nette break-up.

2017

1vandaag logo 01

EENVANDAAG

11 december 2017
De Plus kerstcommercial van 2017 maakt veel los bij gescheiden ouders. Roos geeft als expert haar visie op de problemen rondom de feestdagen.
1280px NPO Radio 1 logo 2014.svg

NPO RADIO 1

21 oktober 2017
Roos praat in het NPO Radio 1 programma 'Radar Radio' over het belang van het kind in een scheiding.

ForYou logo zwart 3

FOR YOU MAGAZINE

Januari 2017
Roos praat over het coachtraject 'Succesvol Scheiden'. Een bewezen methode die ervoor zorgt dat de communicatie met je ex verbetert.
Call Now Button