De 'wij hebben geen seks meer'-alarmfase!

Geen seks en intimiteit meer in de relatie

Nee, seks is niet het belangrijkste binnen een relatie. Seks is wel een serieuze graadmeter om te beoordelen of het wel of niet goed gaat met jullie relatie.

Seks en intimiteit in brede zin (knuffelen, elkaar aanraken, pure aandacht) verdwijnen vaak als eerste als de relatie minder wordt. In het begin van de relatie kan het niet op, jullie zijn smoorverliefd en de vonken spatten ervan af, ook in de slaapkamer. Als de verliefdheid minder wordt neemt ook de intimiteit wat af. Dat hoeft niet meteen te betekenen dat het minder goed gaat met de relatie.

Het is niet sociaal-wenselijk om te zeggen, maar het krijgen van een kind legt vaak een grote druk op de relatie van kersverse ouders. Van alleen maar aandacht hebben voor elkaar naar een nieuwe situatie waarin er een kind is die ontzettend veel aandacht vraagt. Uiteraard natuurlijk volkomen terecht. 

De eerste vier jaren van een kind zijn echte tropenjaren voor ouders. Zijn er meer kinderen, reken maar uit, dan ben je zo vier tot acht jaar verder voordat er weer een beetje tijd en lucht komt voor de ouders. Daarbij krijg jij ook nog een andere rol in het leven, die van mama of papa.

Vandaag de dag kiezen de meeste ouders toch nog voor de klassieke rolverdeling. De man die meer blijft werken dan de vrouw en de vrouw die het grootste deel van de zorg op zich neemt. Ook dit hoeft nog steeds niet te betekenen dat de relatie onder druk komt. Mits ouders zich heel bewust zijn van de patronen die daarbij ontstaan en de bijbehorende valkuilen.

En dat is nu net het probleem. Je hebt niet in de gaten dat bijvoorbeeld ongelijkwaardigheid in de relatie sluipt of dat de veilige hechting aan elkaar minder wordt. Logisch ook, want als ouders heb je het ontzettend druk met het reilen en zeilen van het gezin, sociale contacten onderhouden, werk, hobby’s en familie.

 

Voordat je het door hebt verdwijnt de seks en de intimiteit. Voor veel stellen is dat een groot probleem. En denk vooral niet dat het altijd alleen maar de mannen zijn die klagen dat er te weinig seks is binnen de relatie. Één op de vijf vrouwen wil méér seks dan hun partner.

“Het is nodig om je als man en vrouw verbonden te voelen en dus ook om een gezonde, liefdevolle, gelijkwaardige en passievolle relatie te hebben. En dat is ook eigenlijk best logisch toch?”

Praten over seks binnen de relatie is voor veel stellen nog altijd lastig. Zeker als het gaat over de frequentie. Als je je gaat verdiepen in het onderwerp ‘hoe zorg je dat je seksleven een boost krijgt’ zijn de oplossingen vaak gericht op wat je anders kan doen. Het advies is dan om er samen over te praten, proberen het spannender te maken, meer tijd voor de seks te maken en te nemen. Dit zijn oplossingen om het leuker te maken in de slaapkamer, maar lossen het dieperliggende probleem niet op. Want als jij geen zin hebt in seks om persoonlijke redenen of omdat het niet lekker loopt tussen jullie of er is veel spanning is in huis, dan werkt deze oplossing dus niet.

Er moet dan wat anders gebeuren. De verbinding tussen man en vrouw moet terugkomen. Zichtbare en onzichtbare spanningen hebben de band in gevaar gebracht. De balans tussen het gezinsleven en jullie als man en vrouw is weg. En vaak ben je ook jezelf kwijtgeraakt.

Met de drukte van alledag kom je bijna niet toe aan een goed gesprek, tijd voor elkaar of vrije tijd voor jezelf. Dit laatste wordt vaak vergeten, maar het is heel belangrijk om als persoon in balans te blijven. Het is nodig om je als man en vrouw verbonden te voelen en dus ook om een gezonde, liefdevolle, gelijkwaardige en passievolle relatie te hebben. En dat is ook eigenlijk best logisch toch?

Willen ook jullie weer die verbinding, intimiteit, seks en passie?

Dagelijks zie ik in mijn praktijk koppels die na het volgen van het coachtraject ‘Succesvol Samen Verder’ de verbinding weer hebben gevonden en daardoor de passie in de relatie hebben teruggebracht.

Wil jij hierover praten met mij, maak dan een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek. Ik vertel graag wat ik hierin voor jullie kan betekenen.

Ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken, stuur ze dan dit bericht door.

Roos Boer - Relatie- & Scheidingsexpert
RB 2020 RelatieCoaching transparant Tekengebied 1
Groeten Roos

DEEL DIT BERICHT

Call Now Button